Zeekr flyttar huvudkontoret från Göteborg till Amsterdam

Elbilstillverkaren Zeekr flyttar nu sitt huvudkontor från Göteborg till Amsterdam. Det för att enklare locka till sig fler internationella talanger. Enligt Zeekr förväntar man sig att få med runt 80 medlemmar från ledarskapsteamen i flytten.

Teamet ska sedan växa till runt 100 personer innan slutet av årsskiftet, enligt företaget rapporter branschtidningen Automotive News. Det nya huvudkontoret är beläget i södra Amsterdam, nära Amsterdam-Schiphols internationella flygplats.

Men Zeekr lämnar långt ifrån Göteborg helt och hållet. Fortsatt kommer en större del av arbetsstyrkan att finnas kvar på Lindholmen i Göteborg. Här kommer fortsatt Zeekrs tekniska center med runt 1000 anställda och ett designcenter med runt 500 personer att finnas kvar.

Zeekr är Sverigeaktuella med shooting-brake-modellen Zeekr 001 och den mindre suven Zeekr X. Leveranserna av de två modellerna i Sverige väntas börja innan årsskiftet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.