Zeekr arbetar på två nya elbilar – SUV och MPV

Zeekr lanserade i slutet på förra året sin senaste elbil. Då fick vi se den läckra sedan Zeekr 007. Den var märkets första helt egendesignade bil utan något större arv från koncernsyskonen. Men från Lindholmen i Göteborg tycks ytterligare två Zeekr-modeller vara på gång.

Bilder som sprids på Weibo visar en större SUV som trots sin pösiga kamouflage ändå tydligt för tankarna till Zeekrs nya designspråk. Inte minst fronten som delar likheter med Zeekr 007.

Av en händelse råkar bilen stå parkerad intill en Tesla Model 3. Något som kan leda oss in på spåret att den möjligtvis kan bli snäppet större än en Tesla Model Y vid en jämförelse.

När det kommer till interiören så avslöjas en del designelement. Den tycks få samma böjda instrumentkluster och mittskärm som Zeekr 007. Ratten har däremot fått en mer avancerad design med tydligare knappar.

Enligt kinesiska medier väntas Zeekr presentera den nya modellen under detta året.

Ny minibuss på gång

Bilder av samma avsvändare visar också en MPV från Zeekr med en mjuk front i stuk med 007:s LED-ramp. Denna minibussen tycks dock bli aningens mindre än flaggskeppet Zeekr 009.

Arbetsnamnet för minibussen är CM2E och ska enligt kinesiska medier gå i produktion 2024. Den kommer också nå den amerikanska marknaden som en del av ett projekt mellan Zeekr och Waymo.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.