Youtube-profilen tar en en titt på elbilskonceptet Renault Morphoz

När bilmässan i Geneve ställdes in i början av mars var det många biltillverkare som inte kunde visa upp sina nya elbilar och koncept som planterat. En av biltillverkaren som hade planerat att lansera något helt nytt är Renault med den flexibla koncept-elbilen Morphoz.

Nu har Youtubern Alex Hirschi, mer känd som Supercar Blondie tagit en närmre titt på konceptet. Det unika med Renault Morphoz är den flexibla karossen som kan expanderas och utrustas med extra batterier för långresorna. Bilen innehåller också en hel del andra häftiga idéer om framtidens bil som vi får demonstrerade av Alex.

De två körlägena i Renault Morphoz kallas för City Mode och Travel Mode. I City Mode har elbilen en längd på 4,4 meter och en räckvidd på 400 km. När bilen utökas till Travel Mode blir den 4,8 meter och får en räckvidd på 700 km.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.