Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Notis

Xpengs första svenska butik ska öppna i Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm

Pressbild. Fotograf: James Holm.

Under första kvartalet av 2022 kommer Xpeng att öppna upp sin första svenska butik, ett Xpeng Experience Center, i Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm. På plats kommer besökare få möjlighet att både se och provköra Xpengs olika elbilsmodeller, förklarar Xpeng i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över att snart kunna presentera Xpeng på riktigt för den svenska marknaden. Sverige är ett föregångsland med förutsättningar att verkligen bli en nyckelmarknad för elbilen i stort, säger Elvis Cheng, Norden-chef på Xpeng.

Köpcentrumet är Skandinaviens största köpcentrum och Xpeng ser möjligheten att nå ut stort och brett genom sitt val av plats för den första butiken.

– I Sverige finns det dessutom ingen bättre plats för att nå många människor än Westfield Mall of Scandinavia. Vi vill vara ett företag som fokuserar på människor och vara där de är. De ska inte behöva komma till oss, fortsätter Elvis Cheng.

– Det känns fantastiskt att Xpeng väljer Westfield Mall of Scandinavia för sin första butiksöppning i Sverige. Vi är både en upplevelsedestination och en flaggskeppsdestination, varför det känns naturligt att det blir just hos oss som en Xpeng-bil går att uppleva fysiskt i Sverige för första gången, säger Sofia Rundström, centrumchef i Westfield Mall of Scandinavia.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons