Xpengs elbilar i Europa får infotainmentsystem från Twine4Car

Xpeng har valt Twine4Car som leverantör av infotainmentsystem på sina bilar som kommer till Europa. Först ut med det nya systemet är Xpeng P7 med levererans i sommar. Även befintliga Xpeng-ägare kommer att ha möjlighet att uppgradera till den nya mjukvaran.

Systemet ”Access Twine for Car” kommer erbjuda appar och spel, vilket också ska inkludera de mest vanliga streamingtjänsterna. Genom en app-butik kan användaren själv ladda ner önskade appar och konsolspel efter eget önskemål.

– Vi vill erbjuda våra europeiska förare en ny nivå av sofistikering och enkelhet genom att använda en mer genomtänkt inställning till mobilitet. Vi valde Access Twine4Car som vår infotainmentleverantör i fordonet för att skapa en mobilitetsupplevelse som är mer intuitiv och trevlig, säger Eric Xu, VP International Markets, Xpeng.

Bland en rad av de tjänster som inkluderas i systemet finns Youtube, Disney Plus, Prime Video, Apple TV, Apple Music, Microsoft Teams, Audible och Game Center. Netflix finns dock inte inkluderat idag.

När systemet också implementeras i Xpeng G9 blir det också en av de första bilarna som kommer tillåta strömning video under färd. För passageraren fram finns en skärm med begränsad betraktningsvinkel som medför att föraren inte ser den.

Xpeng G9.

– Oavsett om det är förare som vill strömma sin favoritmusik och poddar, eller passagerare som vill titta på sina favoritvideor och få tillgång till sina favorit sociala medieplattformar, ser vi fram emot att möjliggöra anslutna underhållningsupplevelser som matchar skönheten och kvaliteten hos Xpengs spännande nya elbilar, berättar Masahiro Aono, VD för Access Europe.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.