Xpeng visar första bilden på en billigare elbil från Mona-serien

Foto: Xpeng.

Kinesiska elbilstillverkaren Xpeng har filat på ett gäng nya elbilar som gått under arbetsnamnet Mona. Förväntningen var ett helt nytt varumärke, men när Xpeng nu oväntat släpper en bild på den första Mona-produkten avslöjar de också att namnet blir Xpeng.

– En överraskning efter helgen, den första produkten i Mona-serien heter Xpeng M03, skriver Xpeng på kinesiska sociala medier.

Med Mona-projektet har Xpeng som mål att utveckla och lansera billigare elbilar. Det i samarbete med mobilitetsföretaget Didi. Bilarna väntas kosta från strax över 200 000 kronor i Kina.

Förvirringen kring att den nya bilen bär emblemet Xpeng är stor i kinesiska sociala medier: ”Jag trodde den skulle heta Mona och ha en ny logga?”, skriver en användare.

En annan användare oroar sig över vad en lågprismodell ska göra för hans premium-Xpeng. En tredje röst försvarar draget och menar att det är bättre för det unga företagets varumärkesbyggande att fokusera alla sina krafter på ett varumärke.

Om Xpeng M03 också kommer till Sverige och Europa återstår att se. Den kinesiska konkurrenten Nio har bekräftat att man ska lansera två nya lågprismärken i Europa nästa år – Onvo och Firefly.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.