Xpeng ska lansera 30 nya elbilar – gör allt för att växa snabbt

Den kinesiska elbilstillverkaren Xpeng klev in i Sverige redan för två år sedan. Leveranserna av de första bilarna skulle dock dröja lång tid, men sedan en tid tillbaka levereras nu två bilmodeller på den svenska marknaden.

Dessa är suven Xpeng G9 som idag levererats i 250 exemplar och sedanen Xpeng P7 som nått runt 50 registreringar i Sverige. Globalt erbjuder Xpeng också suvarna G3, sedanen P5 samt minibussen X9. Fram till idag har biltillverkaren levererat runt 410 000 fordon globalt.

Planerna framåt är desto mer ambitiösa. De fem modellerna som erbjuds idag ska bli betydligt fler. Planerna för de tre kommande åren inkluderar 30 nya eller faceliftade modeller, enligt ett brev från grundaren He Xiaopeng till de anställda.

Planerna inkluderar elbilar som är billigare än de modellerna som Xpeng erbjuder idag. He Xiaopeng lyfter fram två nivåer. Dels elbilar prissatta runt 500 000 kronor, och sedan ett ännu billigare segment med priser motsvarande 250 000 kronor.

– Xpeng har samlat på sig avsevärd erfarenhet genom att kämpa i ett hav av blod och hård konkurrens redan från första början, och jag tror att vår uthållighet kommer att leda till seger, sa Xiaopeng.

– Oavsett hur utmanande och hur mycket investeringar som behövs, måste vi göra Xpengs varumärke till en av de obestridda förstklassiga aktörerna i branschen på så kort tid som möjligt, tillägger Xiaopeng.

Avslutningsvis belyser han de internationella marknaderna och hur Xpeng 2024 ska stärka sin närvaro i regioner som Europa, Sydostasien, Oceanien, Mellanöstern, Latin- och Nordamerika. Det inkluderar bland annat ett större fokus på att erbjuda produkter anpassade efter lokala marknader.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.