Xpeng P7 redo för Sverige – pris från 620 000 kronor

Pressbild. Fotograf: James Holm.

Xpeng klev in på den svenska marknaden i början av det här året och öppnade bland annat showrom i Westfield Mall of Scandinavia. Då med elbilen Xpeng P5, men senare sattes lanseringen på paus.

Nu kommer de första uppgifterna om att den större elbilen Xpeng P7 är på gång. De första leveranserna ska starta 2023. I samband med den nyheten kom också de första svenska prisuppgifterna, något som bilsajten Recharge är först att rapportera om.

Recharge berättar att Xpeng P7 kommer i tre varianter till Sverige. Instegsmodellen är bakhjulsdrivna P7 Standard Range med en räckvidd på runt 400 kilometer och en prislapp på 620 000 kronor.

För den som vill ha längre räckvidd kommer P7 Long Range med ett större batteri och en räckvidd på 550 kilometer. Priset startar på 670 000 kronor.

Den tredje modellen är en fyrhjulsdriven prestandamodell med en räckvidd på 500 kilometer. Priset ligger precis under bonustaket, 699 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.