Xpeng höjer inte priserna trots EU:s tullar

Den kinesiska elbilstillverkaren Xpeng har nyligen klivit in i Europa och är bland annat aktuell med Xpeng G6. En trevlig elbil som jag hade möjlighet att provköra ganska nyligen.

I förra veckan kom beskedet att EU inför strafftullar på elbilar tillverkade i Kina, något som kan ge höjda priser på elbilar. Xpeng meddelar nu att man inte kommer låta tullarna påverka de svenska priserna. Xpeng behåller sin priser trots höjda tullar.

– Sedan de första rapporterna om en möjlig tullhöjning har Xpeng arbetat intensivt för att hitta en fördelaktig lösning för de svenska konsumenterna. Nu står det klart att Xpeng behåller priserna på bilar i Sverige, skriver Xpeng.

Xpeng berättar också att man varit behjälpliga och har samarbetet med EU-kommissionen under hela utredningsperioden, och att man bistått med de underlag som krävts.

Xpeng erbjuder idag tre modeller i Sverige. Sedan Xpeng P7 kostar från 599 900 kronor, den större suven Xpeng G9 kostar från 719 900 kronor och det senaste tillskottet Xpeng G6 kostar från 529 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.