Xpeng G9 uppdateras med trådlös CarPlay, ny klädsel och höjd lastvikt

Xpeng G9 får sig nu en rad mindre uppdateringar på den svenska marknaden. Det inkluderar en rad komforthöjande nyheter men också praktiska och smakmässiga nyheter. Den uppdaterade G9 går att beställa nu med leverans i september.

Med uppdateringen kommer bland annat en trådlös smartphone-integration med bilens infotainmentsystem via Apple CarPlay eller Android Auto. Samtidigt så har mittkonsolen uppdaterats med två trådlösa laddningspunkter för smartphones mot tidigare en. Laddpunkterna är också ventilerade för att förhindra överhettning av enheterna.

Vidare så introducerar Xpeng också en tredje ny interiörklädseln. Utöver de tidigare svarta eller sadelbruna valen finns nu också klädseln diamantgrå att välja på. Dessutom blir takklädseln nu svart som standard i samtliga interiörsval.

Xpeng G9 får nya klädseln Diamantgrå.

På komfortsidan har Xpeng också förbättrat sätesventilationen där den kylande effekten nu också inkluderar ryggstödet mot att endast tidigare kylt sittdynan. Slutligen har Xpeng också kunnat höja den maximala lastkapaciteten med 100 kg, vilket nu ger en total lastkapacitet på 550 kg.

Vidare är de tekniska specifikationerna oförändrade, och XPeng G9 med sitt 93,1 kWh stora batteri levererar i Long Range-utförandet en räckvidd på 570 kilometer (WLTP). G9 har imponerat i tester med ultrasnabb laddning. Den klarar att ladda från 10 till 80 procent på 20 minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.