Xpeng G6 lanseras nu på den svenska marknaden

Xpeng lanserar nu sin mellanstora SUV-coupé på den svenska marknaden. Med den nya modellen vill man imponera med prestanda och komfort i det populära segmentet.

Xpeng G6 är baserat på en 800-voltsteknologi vilket öppnar upp för riktigt snabb snabbladdningen, precis som syskonet Xpeng G9. Den maximala snabbladdningseffekten är upp till 280 kW och att ladda från 10 till 80 procent ska vara möjligt på mindre än 20 minuter.

Två olika batteristorlekar kommer att erbjudas på den svenska marknaden. Ett LFP-batteri på 66 kWh som ger en WLTP-räckvidd på 435 kilometer, samt ett större NCM-batteri på 87,5 kWh som kommer ge en WLTP-räckvidd på 550 till 570 kilometer beroende på konfiguration. För att förbättra prestandan och maximera räckvidden på vintern är värmepump standard.

Som standard är det bakhjulsdrift som gäller med en motor på 190 kW (258 hk) hos modellen med det mindre batteriet. Det större batteriet får en motor på 210 kW (286 hk) med bakhjulsdrift. Denna sistnämnda variant går dessutom att få i ett fyrhjulsdrivet Performance-utförande med en total motoreffekt på 350 kW (476 hk). Toppmodellen ska klara 0 till 100 km/h på 4,1 sekunder. Samtliga modeller har en toppfart på 200 km/h.

Hjulbasen är på 2,89 meter och Xpeng lovar en interiör med gott om benutrymme och takhöjd. Bagaget lastar 571 liter. Drakrog kommer erbjudas som tillval.

Framför föraren finns en 10,2 tums förardisplay och infotainmentsystemet har en central pekskärm på 14,96 tum.

– Högkvalitativa material har använts i interiören med en finish som redan är känd från de tidigare modellerna P7 och G9. Bilens infotainmentsystem körs på den senaste versionen av Xpengs operativsystem Xmart OS och erbjuder alla komforthöjande funktioner. Xpengs förarassistanssystem XPILOT används som standard, lyfter Xpeng fram.

Samtliga modeller av Xpeng G6 har 20-tumsfälgar som standard, panoramaglastak, samt uppvärmda och konstläderklädda säten, ventilerade framsäten, en uppvärmd ratt och ett 960W ljudsystem med 18 högtalare. Xpeng G6 har också stöd för V2L.

Beställningarna för Xpeng G6 kommer att öppna i maj, priserna kommer Xpeng att presentera i samband med det. De första bilarna kommer att finnas i Xpengs butiker efter sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.