Xpeng firar 200 000 levererade elbilar – nybeställningar pausade i Sverige

Kinesiska elbilstillverkaren Xpeng firar den här veckan 200 000 levererade bilar. Xpeng säger inte i detalj hur företagets olika modeller fördelar sig inom den siffran.

Vi vet däremot med säkerhet att flagskeppet Xpeng P7 står för de största volymerna. I mars firade Xpeng P7 nämligen 100 000 exemplar. Det firade Xpeng genom att lansera en svart specialutgåva.

– Att nå vår milstolpe på 200 000 leveranser representerar 200 000 kunders förtroende. Varje enskild leverans representerar det förtroende vi har fått från våra kunder och ett steg närmare vår övergång till en smartare och grönare framtid, sa Xpengs VD He Xiaopeng (rapporterar InsideEVs).

Xpeng levererade sin första elbil i december 2018. Det tog till October 2021 innan företaget nådde den första jämna milstolpen om 100 000 bilar.

Xpeng på paus i Sverige

Kristofer på Allt om Elbil kollar in Xpeng P5.

I Sverige introducerade Xpeng tidigare i år modellen P5. De första leveranserna var tänkta att starta till hösten. Mestmotor noterade förra veckan att Xpeng då hade stoppat för nybeställningar.

Sajten Elbilen i Sverige har sedan dess varit i kontakt med Xpeng, som bekräftar att alla nybeställningar är på paus:

– Just nu är leveranserna försenade och det är därför vi stoppade för fler beställningar av P5, säger Veronica Nilsson från Xpeng Sverige till sajten.

Xpeng vet inte när beställningen kan komma igång igen. Samtidigt skriver Elbilen i Sverige att man också jobbar på att kunna erbjuda Xpeng P7 i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.