Xpeng-chefen testade och imponeras av Teslas nivå av självkörning

Elbilstillverkaren Xpeng har ibland beskrivits som en kinesisk motsvarighet till Tesla. Företaget fokuserar på elbilar med avancerad teknik och har dessutom ett stort fokus på självkörande bilar. Just nu är Xpeng aktuell med Xpeng G6, en utmanare till Tesla Model Y.

Xpengs grundare Xiaopeng He är helt klart nyfiken på självkörande bilar och i samband med ett besök i Kalifornien passade han på att se vad regionens utmanare har att erbjuda. Han testade både Tesla FSD och självkörande taxitjänsten Waymo.

Slutsatsen som Xiaopeng drar är att Waymo presterade bättre i centrala San Francisco, medan FSD utmärkte sig i Silicon Valley, på motorvägarna och hanterade många komplexa vägförhållanden väldigt smidigt.

– Jag är verkligen imponerad av de betydande framsteg som Tesla FSD har gjort på bara några månader. Den erbjuder värdefulla funktioner och en användarupplevelse som vi kan lära oss av, berättade Xiaopeng.

Han tror att 2025 kommer att innehålla en avgörande brytpunkt när det kommer till självkörande fordon. Det kommer att bli ett ”ChatGPT-ögonblick” som ”revolutionerar hur vi interagerar med teknik och i grunden förändrar vårt sätt att resa”.

– I den autonoma fordonsbranschen lär vi oss av varandra och itererar snabbt för att skapa en bättre mobilitetsupplevelse för alla, avslutar Xiaopeng.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.