Xpeng bekräftar: Elbilarna G3 och P7 kommer till Sverige under 2021

Tidigare i veckan skrev vi om att kinesiska Xpeng nyligen har nått Europa med sin första elbil. Först ut blev elbilslandet Norge som fick ta emot de första 100 Xpeng G3 i förra veckan.

Under 2021 kommer vi även se Xpeng i Sverige. Det bekräftar Xpengs svenska PR-partner i ett pressmeddelande. Utöver Norge är Sverige, Tyskland och Nederländerna ett av Xpengs prioriterade marknader.

Xpeng hyllar Sveriges goda elbilsinfrastruktur. Xpeng planerar att lansera både Xpeng G3 och P7 i Sverige under 2021. G3 positionerar sig som en SUV och P7 tar rollen som en premium-sedan.

– Den här veckans kundleveranser i Norge är en viktig milstolpe i Xpengs strävan att bli ett verkligt internationellt intelligent EV-varumärke. Vår lansering i Europa kommer fokusera på mer hållbara personliga transporter och vid en tidpunkt där regeringar runt om i världen intensifierar sina utsläppsfria nollutsläpp. Vi ser fram emot att vara en viktig drivkraft för att påskynda den övergången, säger He Xiaopeng, VD och styrelseordförande för Xpeng.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.