Xiaomi når symbolisk milstolpe med sin elbil

Tidigare i år lanserade teknikjätten Xiamoi sin första elbil. Xiaomi SU7 lanserades med buller och bång, och fick både positiva och negativa rubriker. Stort batteri, lång räckvidd och fullspäckad med teknik och massor av motoreffekt var några av bilens höjdpunkter. Det sistnämnda orsakade flera omskrivna avkörningar.

Men efterfrågan är hög och produktionen går på löpande band. Nu meddelar teknikbolaget att man levererade 10 000 exemplar av den eldrivna sedanen i juni. En symbolisk milstolpe som markerar upptrappningen av produktionen.

Sedan april har Xiaomi levererat totalt 25 764 bilar. Målet är att producera 120 000 SU7 innan slutet på detta året.

Samtidigt som Xiaomi firar produktionsökningen arbetar man också på en eldriven SUV.

En tolkning av Xiaomis kommande suv.

Den väntas ha premiär under första halvan av 2025. Om Xiaomis elbilar kommer till Europa återstår att se. Teknikjätten har visat upp dem på olika evenemang runt och i Europa – så man sonderar i alla fall terrängen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.