William konverterade en gammal Citroen 2CV till elbil – kan klara 30 mil på 17 kWh

William Bäckander har räddat en gammal Citroen 2CV som hade stått övergiven på en åker i 12 år. Det genom att montera en elmotor och batterier i bilen.

Bygget är extremt energieffektivt och batteripaketet med en kapacitet på 17 kWh tar bilen ungefär 30 mil på en bra dag. Bilen är dessutom piggare än originalet, 0–100 km/h på under 10 sekunder, istället för originalsprinten på 30 sekunder.

I ett inslag hos SVT berättar William mer om bygget. Det kan du se här. I ett andra inslag också hos SVT berättar han hur bilen är att köra. Det kan du se här.

Utbyter erfarenheter i Facebook-grupp

För den som vill lära sig mer om att konvertera elbilar finns idag den svenska Facebook-gruppen ”Elbilsbyggen Sverige” som William administrerar. Här utbyter runt 2 500 medlemmar erfarenheter kring att konvertera traditionella avgasbilar till elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.