VW-koncernens Scout Motors utvecklar eldriven pickup och SUV i Österrike

I början av året gav Volkswagen-koncernen grönt ljus för det återupplivade bilmärket Scout Motors att gå vidare med lanseringsplanerna på en eldriven SUV och pickup för den amerikanska marknaden.

De två eldrivna modellerna kommer att bygas i South Carolina i USA vid en ny produktionsanläggning som ska stå klar 2026.

Nu kommer också uppgifterna om att det är den österrikiska kontraktsfordonstillverkaren Magna-Steyr som står bakom utvecklingen av de två modellerna. Enligt uppgifter från lokala tidningen Kleine Zeitung rör det sig om en affär som är värd 450 miljoner euro.

Utvecklingsarbetet ska redan vara i full gång. De båda modellerna ska vara redo för produktion i slutet av 2026.

– Scout har varit en amerikansk ikon sedan man introducerade en SUV 1960. Det är fordonet som tog din familj på en campingtur, som gav tillgång till naturen och som dök upp på arbetsplatsen varje morgon, sa Scott Keogh, VD för Scout Motors i våras.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.