VW Golf kan komma tillbaka som elbil – inte redo att skrota ikoniska namn

Volkswagen Golf har funnits som elbil i flera omgångar. Bland annat under 1970-talet, men den mest kända varianten är antagligen e-Golf. Den producerade Volkswagen mellan 2014 och 2020.

När Volkswagen sedan på allvar skiftade om till elbilar blev det under modellnamnet ID och först ut var Volkswagen ID.3. Men Volkswagen är inte riktigt beredda att slopa namnet Golf eller andra ikoniska modellnamn. Enligt Volkswagen-chefen Thomas Schäfer kan Volkswagen låta flera ikoniska namn leva vidare på nylanseringar. Samtidigt har också ID fått en bärkraft och tydlig koppling till Volkswagens elbilar.

– Det finns en koppling mellan VW och ID, och det finns ingen anledning att slopa ID. Vi har ikoniska varumärken som Golf och GTI. Det vore galet att låta dem dö och försvinna. Vi kommer att hålla fast vid ID-logiken men ikoniska modeller kommer att bära ett namn, berättar Thomas Schäfer för brittiska Autocar.

För att tydliggöra logiken med ID pekar han på Volkswagen ID. Buzz. Det finns inget krav på att ID-modeller ska bära en siffra (ID.3, ID.4 osv). Det betyder att Volkswagen ”kanske kan ha en ID. Golf”.

Volkswagen ID.3 är ingen ersättare till Golf och kommer aldrig vara det. De två modellerna tar helt olika positioner. Thomas förtydligar att ”ID.3 är snarare en Golf Plus” och det finns utrymme för båda varianterna.

Volkswagen har planer på elbilar som är mindre än Volkswagen ID.3. Bland annat har Volkswagen visat upp konceptet ID. Life som beskrivits som en stads-elbil. Den är en av flera mindre modeller som koncernen som helhet har på gång. Kanske kan en ID. Golf placera sig mellan ID.3 och en liten stads-elbil?

Läs mer: Här är fem planer på små elbilar från Volkswagen-koncernen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.