VW: Försäljningen av elbilar har ”tagit ett sidospår” efter dyrare el – men den återhämtar sig snart

Volkswagen ser en tillfällig dipp i efterfrågan på elbilar i Europa i takt med att energipriserna har gått upp under de senaste månaderna. Det rapporterar Bloomberg som citerar Volkswagens komponentchef Thomas Schmall.

– Elbilsförsäljningen ökar fortfarande i Europa men har ”tagit ett sidospår”, sa Thomas Schmall under ett samtal med reportrar på tisdagen. Samtidigt har försäljningen av elbilar ökat oväntat mycket i USA. Det till följd av nya incitament i landet.

Dippen i Europa är just bara tillfällig. Efterfrågan kommer att återhämta sig på medellång till lång sikt ska Thomas ha sagt.

Viktigt att få ner priset

Prismässigt överkomliga elbilar är fortfarande en viktig fråga som Volkswagen försöker knäcka. Särskilt eftersom kostnaderna för råvaror och batterier är höga och konsumenterna upplever höga elpriser i kombination med inflation.

Thomas berättar att Volkswagen tittar på andra batterier med annan batterikemi. Batteriet med mindre nickel och kobolt kan sänka kostnaderna och komma ut på marknader runt 2026, spår Thomas.

Det kan ge mindre batterier med kortare räckvidd som lämpar sig i de mindre och billigare elbilsmodellerna som Volkswagen planerar.

– En genomsnittlig kund kör 40 kilometer per dag, så varför behöver du en räckvidd på 500 kilometer?, avslutar Thomas.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.