VW-chefen ryktas sparka styrelsen ansvarig för mjukvaran i sina elbilar

Volkswagen-gruppen väntas avskeda flera av sina styrelseledamot i mjukvaruföretaget Cariad under nästa vecka. Det rapporterar bland annat tidningen Reuters.

Enligt uppgifterna ska bolaget som utvecklar mjukvaran i koncernens elbilar ha gått långt över budget och dessutom misslyckats med att nå bolagets mål. Problemen inom Cariad sägs ha försenat flera viktiga produktlanseringar för koncernen. Bland annat de kommande elbilarna Porsche Macan och Audi Q6 e-tron.

Enligt Business Insider ska koncernchefen Oliver Blume redan ha informerat flera toppchefer inom Cariad om deras kommande uppsägningar.

Cariad har idag 5000 medarbetare som arbetar inom mjukvaruutveckling. Syftet med bolaget var att skapa ett snabbfotat techbolag som effektivt kunde utveckla konkurrenskraftig mjukvara till koncernens bilar. Men så har det inte riktigt blivit – och bolaget har ständigt kantats av problem och underprestationer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.