VW-chefen bekräftar att Volkswagen ID.3 får en facelift nästa år

Volkswagen ID.3 laddar. Pressbild: Volkswagen

Volkswagen ID.3 som lanserades mot slutet av 2020 är snart redo för en uppdatering. Det enligt VW-chefen Thomas Schäfer som talat med nyhetsbyrån Bloomberg.

Modellen kommer att ta ”ett betydande och märkbart steg framåt vad gäller kvalitet, material och systemstabilitet”, enligt Schäfer. Dessutom berättar han att Volkswagen också arbetar på en crossover-variant av ID.3.

En konkret detalj som Thomas Schäfer redan bekräftat är att Volkswagen kommer att återinföra fysiska knappar på ratten i sina elbilar. Med lanseringen av ID-serien fick ratten tryckkänsliga ytor med ”haptisk feedback”. Något som många kritiserat då det är lätt att komma åt knapparna av misstag.

10 nya elbilsmodeller

Det finns långtgående planer på betydligt fler elbilar från Volkswagen. Till 2026 ska Volkswagen lansera 10 nya elbilar. Här finns allt från en eldriven kombi till små kompakta elbilar som skulle motsvara en ”ID.1 eller ID.2”.

Det är också genom de mindre modellerna som Volkswagen kommer att komma ner i pris, med målet att erbjuda en elbil från 25 000 euro.

Via Bloomberg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.