VW Beach Buggy som elbil – en av tre retrobilar på el

Volkswagens koncept Buggy Up!, baserad på VW Up! visades upp redan 2011.

Volkswagen kommer visa upp en eldriven version av den klassiska byggsatsbilen Beach Buggy – även kallad för Sandloppan i Sverige. Bilen kommer visas upp under motormässan i Geneve i mars nästa år. Den kommer bygga på Volkswagens nya eldrivna plattform MEB.

Bilen ingår i ett koncept av tre stycken retroinspirerade bilar som Volkswagen kommer ta fram på den nya plattformen. De andra två är den eldriven ”folkabussen” ID Buzz och en ännu inte visad femdörrars halvkombi som tros flirta med den klassiska Bubblan.

Huruvida Beach Buggyn kommer bli verklighet och produceras på riktigt är fortfarande något som Volkswagen överväger, enligt brittiska AutoCar.

Konceptet ID Buzz älskades av alla

Pressbild: Volkswagen

Det eldrivna konceptet av den klassiska folkabussen mottogs med öppna armar när det presenterades. Bilen ska produceras och kommer antagligen 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.