Volvo satsar på elbilsladdning som ska förenkla

Volvos satsning på renodlade elbilar närmar sig. Det är tydligt att Volvo förbereder sig för en omställning. Nu har Volvo Cars Tech Fund investerat i elbilsladdningsföretaget FreeWire. Målet är att förenkla för de som har elektrifierade Volvobilar.

FreeWire har specialiserat sig på laddning av elbilar genom stationära enheter och mobila enheter. Man har fokuserat på snabbladdare som ska kunna installeras på lågspänning. Det gör att installationen kan göras mycket enklare och billigare.

”Volvo Cars framtid är elektrisk, vilket avspeglas i vårt branschledande åtagande att elektrifiera hela vårt produktsortiment”, säger Zaki Fasihuddin, CEO för Volvo Cars Tech Fund.

– FreeWires snabbladdningsteknik innehåller ett fantastiskt löfte om att förenkla för de kunder som har elektrifierade Volvobilar. Med detta steg ser vi till att göra framtiden med hållbara, elektrifierade bilar mer praktisk och bekväm, säger Atif Rafiq, chief digital officer på Volvo Cars

Varje ny Volvo-bil som lanseras från och med 2019 kommer att vara elektrifierad. Målet är att renodlade elbilar ska utgöra 50 procent av dess totala försäljning globalt 2025. Volvos första renodlade elbil kommer troligen 2019 eller 2020.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.