Skisser påstås visa Volvos nya elbil – efterföljare till XC90

Nästa elbil från Volvo blir en större SUV som en del tror kommer få namnet Volvo Embla. Elsuven som blir efterträdaren till Volvo XC90 är Volvos motsvarighet till Polestar 3.

Planen är att Volvo ska visa upp elbilen mot slutet av det här året. Men redan nu finns de första skissbilderna på vad som påstås vara den nya modellen, enligt australiensiska bilsajten Drive. Skisserna har Volvo använt för att säkra designrättigheterna till elbilen.

Det vi ser är en rejält stor SUV med en bakre ljussignatur inte helt olik den vi ser på Polestar 2. Slutet för Volvos vertikala ljussignatur på D-stolpen verkar vara här.

Fronten har blivit något mer rund än dagens Volvo XC90 och saknar helt och hållet grill eftersom det inte behövs. Volvos främre ljussignatur i form av Tors hammare finns kvar.

När vi ser designen från sidan ser vi att elbilen har fått en aning mjukare former än dagens Volvo XC90. Taket sluttar något bakåt av aerodynamiska skäl. Något som konceptet Volvo Recharge gav en föraning om.

Om detta är den slutliga designen på Volvos nästa elbil återstår att se. Volvos nya elbil väntas ha premiär mot slutet av det här året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.