Volvos nästa drag är terrängvänliga elbilen EX30 Cross Country

Idag visade Volvo upp sin eldrivna minisuv Volvo EX30 och det går inte säga annat än att det allt som allt ser ut att bli en riktigt bra paketering. Men Volvo nöjer sig inte där.

På gång är dessutom en bokstavligen paketerad variant av Volvo EX30. Volvo kommer under 2024 introducera sitt Cross Country-arv till sina elbilar och med det kommer också EX30 Cross Country.

EX30 Cross Country beskriver Volvo som en modell för de ”kunder som vill ha lite mer äventyr”. Den kommer med högre markfrigång och 19-tumshjul i svart eller med 18-tumshjul med specialanpassade däck för tuffare underlag.

Bland andra tydliga CC-inslag finns hasplåtar fram och bak samt svarta paneler på sidorna, den främre stötfångaren och bakluckan. En liten svensk flagga finns monterad på sidan av huven som ”grädden på moset”, förklarar Volvo.

Den lilla svenska flaggan skymtas strax innan förardörren.

På taket sitter en robust takkorg med ett reservhjul och en låda för förvaring. Här tänker sig Volvo att man kan placera ett campingkök, lite ved, campingstolar och mat.

Volvo EX30 Cross Country med ett vildmarkskök.

Volvo kommer att öppna beställningarna till EX30 Cross Country under 2024. Tillverkningen ska starta senare samma år. Några prisuppgifter, eller uppgifter om prestanda finns för tillfället inte.

Missade du premiären av Volvo EX30? Här kan du läsa om den.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.