Volvos första elbil Polerstar 2 får Google

En teaser på Polestars emblem och grafiska profil.

Volvo kommer utrusta sin första elbil Polestar 2 med ett Android-baserat operativsystem. Fördelen är att du kan ladda ner appar efter dina egna behov. Därmed får du också en anpassad upplevelse av bilens infotainmentsystem som baserar sig utifrån dina behov. Utöver grundutbudet av Googles egna appar skulle du till exempel kunna komplettera med musikappen Spotify eller en navigationsapp av eget önskemål.

Det är NyTeknik som snappat upp nyheten att tekniken först kommer nå ut till Polestar 2, som kommer vara företagets första helt renodlade bil. Polestar 2 förväntas priskonkurrera med Tesla Model 3 och ska nå sina första kunder 2020.

Polestar 2 kommer ha 400 hästkrafter och i instegsmodellen en räckvidd på 56 mil. Troligen kommer elbilen i en SUV-liknande form, baserad på Volvos Concept 40.2 – som inte är helt olik dagens Volvo XC40. Här har vi samlat mer läsning om Polestar 2.

Volvo Concept 40.2
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.