Volvos första elbil kommer nästa år

Volvo Concept 40.2

Volvo har uppgett att deras första renodlade elbil kommer 2019. Det är då en elbil baserad på konceptbilen 40.2, enligt brittiska Autocar.

Konceptbilen 40.2 kommer endast få några få visuella förändringar innan den stöper formen för den slutgiltiga produktionsversionen av elbilen, enligt Autocar. Bilen kommer att tillhöra 40-serien som huserar Volvos minsta bilar. Målet är att bilen ska få en räckvidd på 50 mil, och ska då kunna konkurrera med Volkswagens kommande ID-serie.

Volvo Concept 40.2

I ett tidigare uttalande har Volvos koncernchef Håkan Samuelsson sagt att en första elbil från företaget kan tänkas landa omkring samma prisklass som en Tesla Model 3. Det officiella priset för Model 3 i Sverige är inte bekräftat, men tros landa omkring 350-400 000kr.

Volvo har också sagt att alla bilar från företaget kommer att utrustas med någon form av elmotor från 2019.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.