Volvos eldrivna lastbil ska köra platta paket åt IKEA

I förra veckan startade Volvo Lastvagnar som en av de första i världen produktionen av tunga eldrivna lastbilar. I ett pilotprojekt ska IKEA som en av de första kunderna använda de tunga el-lastbilarna till transporter i Polen.

Fordonen som ingår i piloten kommer att trafikera det interna varuflödet mellan två IKEA Industry-fabriker som ligger med 14 kilometer avstånd i Zbąszynek och Babimost i västra Polen. Den första lastbilen ska börja trafikera sträckan under hösten.

Det är logistikföretaget Raben Group som kommer ansvara för trafikera sträckan. Lärdomarna från piloten ska IKEA använda till att på sikt elektrifiera transportverksamhet i större skala.

– Vi är glada att berätta om det här samarbetet, som syftar till att påskynda vår övergång till mer hållbara vägtransporter. Projektet gör det möjligt för oss att utforska och lära oss om utmaningarna och möjligheterna i utbyggnaden av elektriska transporter i stor skala, säger Małgorzata Dobies-Turulska, VD för IKEA Industry Zbąszynek.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.