Elbilen som efterträder Volvo XC90 väntas ha premiär i slutet av 2022

Att Volvo Cars ska lansera en helt ny elbil i ett större SUV-format är känt. En del har beskrivit den som den naturliga efterträdaren till Volvo XC90.

Vad den nya elbilen ska heta är fortfarande okänt. Vissa rykten påstår att Volvo i samband med lanseringen kommer byta namnstrategi och döpa modellen till Volvo Embla.

Till Autocar bekräftar nu Volvo Cars nytillträdde VD Jim Rowan att utvecklingen av den nya flaggskepps-suven rullar på enligt plan. Jim berättar att vi kan förvänta oss mer information om modellen under årets fjärde kvartal.

– Vi är väldigt på rätt spår. Vi har åtagit oss att lansera ett visst antal bilar varje år, och under det fjärde kvartalet i år kommer mer information om denna produkten, säger Jim Rowan till Autocar.

– Det är en mycket spännande tid för oss eftersom det tar oss in i en annan era och ytterligare en byggsten mot framtiden. Denna modellen i sig är ett väldigt viktigt fordon för oss, tillägger Jim.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.