Volvo XC90 som elbil ska erbjuda banbrytande säkerhetsteknik

Volvo lovar branschledande säkerhetsteknik som standard på sin kommande eldrivna SUV. Den eldrivna suven är efterföljaren till Volvo XC90 som ska presentera 2022.

Nya eldrivna XC90 kommer ha Lidar-teknik och erbjuda självkörande teknik genom en AI-driven dator. Med den nya tekniken kommer Volvo kunna minska risken för kollisioner, och dessutom göra bilen säkrare med tiden genom trådlösa mjukvaruuppdateringar i takt med att tekniken mognar.  

Tidigare säkerhetsteknik förlitar sig till stor del på att varna föraren för potentiella omedelbara hot. Nu kommer bilen istället genom ny säkerhetsteknik kunna ingripa i allt större utsträckning när den kan förhindra kollisioner, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

– I vår ambition att leverera ännu säkrare bilar är vårt långsiktiga mål att uppnå noll kollisioner och undvika krockar helt och hållet. I takt med att vi kontinuerligt förbättrar vår säkerhetsteknik via trådlösa uppdateringar förväntar vi oss att kollisioner ska bli allt ovanligare och vi hoppas kunna rädda fler liv, säger Henrik Green, CTO på Volvo Cars.

På onsdag kommer Volvo att avslöja mer om sin väg framåt och kommande elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.