Volvo XC40 Recharge med 400 km räckvidd är här – fakta och bilder

Då äntligen har Volvo XC40 Recharge haft premiär. Det är Volvos första renodlade elbil i Volvos stora satsning på elektrifierad bilar – något samlingsnamnet Recharge förtydligar.

– Volvo ska bli lika synonymt med miljömässig hållbarhet, precis så som Volvo blev synonymt med säkra bilar, sa Vd Håkan Jeppson under presentationen.

Volvo XC40 Recharge prestanda

Nya Volvo XC40 Recharge får ett batteri på 78 kWh. Räckvidden anges till 400 km. Batteriet kan snabbladdas till 80 procent av kapaciteten på 40 minuter. Högsta kapaciteten för snabbladdning är 150 kW.

Bilen levererar 300 kW (408 hästkrafter) genom två motorer. 0-100km/h klarar bilen på 4,9 sekunder.

Volvo XC40 Recharge kommer också utrustad med dragkrok. Det nämner Volvo i en kort kommentar där släpvagnsvikten anges till 1500kg.

Alltid uppkopplad

Volvo XC40 Recharge kan mjukvaruuppdateras över nätet, och därmed bli bättre med tiden. En annan nyhet Volvo trycker på är det Android-baserade infotainment-systemet. Bland annat blir elbilen helt röststyrd – med en röststyrning som fungerar.

Gratis laddning första året

Volvo vill påskynda övergången mot eldrift, och uppmana att undvika fossila bränslen. Därför får alla elbilar och hybridbilar i nya Recharge-serien fri laddning under ett år. Den ges i form av en cashback ett år efter bilköpet. Beloppet baserar på hur långt du kört.

Elbilen ger nya möjligheter, bland annat frigör det ett utrymme för en frunk – ett lastutrymme i fronten.

Volvo XC40 Recharge kommer i åtta färger – med svart kontrasttak

Svenskt pris Volvo XC40 Recharge

Vi fick inget pris eller lanseringsdatum på elbilen under evenemanget, men i efterhand har Volvo delget ytterligare information om detta. Bilen som visade upp under evenemanget var utrustad med ”R-Design”. Priset för den anges till 699 000kr. Tillverkningen startar i slutet på augusti 2020.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.