Volvo XC40 och XC60 som elbilar – nya varumärkesskydd kanske tyder på det

Nya Volvo XC40

Volvo har en tidigare uttalad vision om att elektrifiera sina bilar. Tidigare har man pratat om att Volvo XC40 antagligen blir en av de första helt eldrivna bilarna från Volvo som kommer att avtäckas eller lanseras 2019.

Nu har Volvo varumärkesskyddat modellbeteckningen XC40 B3 AWD. Den rådande teorin är nu att bokstaven B står för Batteri/Battery. Lite mer revolutionerande är att Volvo också skyddat sin mellanstora SUV på samma sätt. Volvo ha nämligen ansökt om varumärkesskydd på XC60 B4 AWD och XC60 B5 AWD – vilket tyder på att även dessa kommer med batteridrift om teorin håller.

Volvos första elbil

I ett tidigare uttalande har Volvo sagt att målet med den första helt eldrivna bilen är att den ska nå 50 mil på en laddning. Prismässigt ska den inte heller kosta mer än en Tesla Model 3. Om det är en bil baserad på XC40 återstår att se.

Men utifrån varumärkesskydden kan vi tyda både fyrhjulsdrift och att XC40 utrustas med en mindre motor än sitt större syskon XC60.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.