Volvo XC40 kommer som elbil, antagligen 2019

Nya Volvo XC40

Det är i ett pressmeddelande som Volvo berättar att den nya kompakt-SUV:en XC40 kommer med ett alternativ som renodlad elbil. Bilen kommer först som en fossilbil följt av en hybridbil.

Den helt renodlade eldrivna versionen av bilen kommer sedan ”längre fram” skriver man i sitt pressmeddelande. Tidigare har Volvo uppgett att deras första elbil kommer vara baserad på den lilla koncept-SUV:en 40.2 – och då har man talat om 2019 som aktuellt lanseringsdatum.

Volvo Concept 40.2

Konceptbilen 40.2 är inte helt olik XC40 och därför finns det anledning att tro att mycket av den information som släppts kring konceptbilen och Volvos första visioner om en eldriven Volvo kommer att tillämpas på XC40.

Räckvidd och pris

I tidigare uttalandet har man också sagt att målräckvidden med den första elbilen är upp till 50 mil, för att konkurrera med Volkswagen ID. Likaså har man sagt att prismässigt ska en elbil i 40-serien inte kosta mycket mer än Tesla Model 3. Om dessa uttalandet handlade om Volvo XC40 återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.