Volvo visar mer kring interiören i kommande elbilen Volvo EX90

Volvo ger oss nu en ny teaser på kommande elbilen Volvo EX90 inför premiären i november. Idag visar Volvo för första gången oss en mer tydlig bild av interiören och förarmiljön i Volvo EX90.

I fokus står ett infotainmentsystem som på en central mittskärm innehåller all nödvändig information som behövs. Volvo har utvecklat ett system som automatiskt kan bedöma när det är rätt tillfälle att visa en viss typ av information.

Här finns allt från navigering, media och telefonen samt de vanligaste kontrollerna och funktionerna. Systemet anpassar sig självt för att visa rätt information beroende på situation, i allt från att du har parkerat, kör eller talar i telefon.

Det viktigaste som föraren behöver ha koll på under körning finns tydligt på en mindre skärm bakom ratten. Här finns allt från väganvisningar, hastighet och räckvidd.

– Det handlar om att ge dig rätt information vid rätt tidpunkt. Vi vill att din körupplevelse ska vara fokuserad, enkel och säker. Eftersom bilen också förstår omgivningen och dig bättre än någonsin, kan vi skapa en ännu säkrare situation genom att minska osäkerhet kring vad ett visst läge innebär, distraktioner och informationsöverbelastning, säger Thomas Stovicek, chef för UX på Volvo Cars.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.