Volvo utrustar framtidens bilar med elmotor

Volvos nuvarande utbud av hybridbilar. Pressbild.

Från och med 2019 kommer samtliga nya modeller från Volvo vara utrustade med en elmotor i form av renodlade elbilar men också hybridbilar. Under perioden 2019-2021 kommer Volvo lansera fem nya elbilar. Tre av modellerna från Volvo kommer vara renodlade elbilar. Två modeller kommer släppas under prestandavarumärket Polestar.

”Det här handlar om kunden. Människor efterfrågar elektrifierade bilar i allt större utsträckning och vi vill möta våra kunders nuvarande och framtida behov. Nu kan du välja en elektrifierad version av din favoritmodell från Volvo”, säger Håkan Samuelsson, Volvos vd och koncernchef, i pressmeddelandet.

Volvo räknar med att sälja en miljon elektrifierade bilar till 2025. Det innebär visserligen en blandning av av hybridbilar och helt eldrivna bilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.