Volvo tillverkar sin sista dieselbil 2024: ”Elektriska drivlinor är överlägsna”

Från och med 2030 ska Volvo Cars bara sälja elbilar. Fram tills dess kommer man att så sakta börja fasa ut alternativen. Nu meddelar Volvo att det blir dieseln som ryker först. Den sista dieselbilen kommer Volvo att tillverka i början av 2024.

– Elektriska drivlinor är vår framtid och överlägsna förbränningsmotorer. De genererar mindre buller, mindre vibrationer, lägre servicekostnader för våra kunder och nollutsläpp, säger Jim Rowan, vd på Volvo Cars.

– Vi är helt fokuserade på att skapa en bred portfölj av förstklassiga, helt elektriska bilar som levererar allt som våra kunder förväntar sig av en Volvo. Det är en viktig del av vårt svar på klimatförändringarna, fortsätter Jim Rowan.

Försäljningen framåt kommer att präglas av elektrifierade modeller, det vill säga rena elbilar och plug-in-hybrider. De står redan idag för majoriteten av försäljningen i Europa. Senare kommer också både bensinmotorn och plug-in-hybriderna att försvinna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.