Volvo smygvisar inredningen i Volvo EX90

Skandinavisk design står i fokus när Volvo nu väljer att smygvisa några delar av inredning i kommande elbilen Volvo EX90. Volvo sammanfattar det hela med tre ledord: enkelhet, välbefinnande och naturliga råvaror.

Volvo lovar ”en av de mest behagliga och eleganta bilinteriörerna på marknaden”. Inredningen speglar också Volvos hållbarhetsambitioner och målet att vara ett helt cirkulärt och klimatneutralt företag till 2040.

Inuti Volvo EX90 kommer vi kunna hitta ett helt nytt material som Volvo valt att kalla Nordica. Materialet är skapat av återvunna PET-flaskor och biobaserat material från ansvarsfullt förvaltade skogar i Sverige och Finland.

Träpanelerna i Volvo EX90 är bland annat tillverkat av hållbart trä. Panelerna får också en varm bakgrundsbelysning som ska ge en känsla av ett skandinaviskt vardagsrum samtidigt som det för tankarna till den nordiska vildmarken.

Klädseln i Volvo EX90 kommer gå att få med en ullblandning, ett tyg som har certifierats enligt strikta hållbarhetsstandarder för djurskydd, miljö och sociala frågor.

I en kort video berättar Volvo Cars mer om inredningen och materialvalen:

Detaljerna kring Volvo EX90 är fortfarande sparsamma. Det handlar så klart om en större suv, och vi vet att det ska bli den säkraste Volvon någonsin. Världspremiären kommer äga rum den 9 november.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.