Volvo släpper nya interiörbilder på Volvo EM90

Volvo EM90 får ett stort panoramatak.

Om två veckor är det premiär för Volvos nästa stora elbil. Det i form av MPV:n Volvo EM90. Modellen är dock i första hand utvecklad för den kinesiska marknaden där efterfrågan på stora familjebussar är hög.

Volvo har under de senaste veckorna släppt en rad teaserbilder och hur exteriören blir har redan läckt ut. Nu släpper Volvo ett gäng nya officiella teaserbilder på interiören. Volvo lovar lyxiga loungestolar med så kallade zero-gravity-kuddar, ett stort panoramasoltak för att njuta av himlen och gott om benutrymme.

– När vi designade EM90 fokuserade vi på att skapa ett rum med personlig komfort och en upplevelse som betonar att resa med stil och elegans. När vi skapade EM90-interiören fokuserade vi på en bil som fungerar lika bra när du är på resande fot i tjänsten som när du reser med din familj. Det här var ett spännande uppdrag för hela designteamet, säger Sophie Li, designchef på Volvos designstudio i Shanghai.

Volvo EM90 blir 6-sitsig där alla i bilen utlovas en ”egen zon och personliga utrymmen”. Här finns allt från individuella underhållnings- och komfortjusteringsmöjligheter som styrs genom en pekskärm i armstödet till en andrarad med stolar som erbjuder massagefunktion, individuella ventilations- och uppvärmningsmöjligheter samt inbyggda bord och mugghållare.

Stol med största möjliga lyx och komfort.

Sätena på andra raden har också zero-gravity-kuddar som består av en struktur i sju lager med en tjocklek på över 120 mm. Det dämpande lagret ska ge extra hög komfort och stöd, lovar Volvo.

Premiären för Volvo EM90 är satt till den 12 november. Ännu är det inte klart om Volvo kommer lansera modellen utanför Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.