Volvo släpper nya bilder på Volvo EM90

Volvos nästa stora flaggskepp är den stora eldrivna minibussen Volvo EM90. Än så länge är det bara officiellt att den kommer att lanseras i Kina. Vilka andra marknader den kan komma till håller fortfarande på att utredas.

Men premiären då Volvo kommer att visa upp Volvo EM90 är i alla fall satt till den 12 november. Under flera dagar i september har Volvo nu släppt en serie teaserbilder på kommande EM90 på Weibo, den kinesiska motsvarigheten till Facebook. Det för att riktigt värma upp oss inför premiären.

På bilderna gömmer sig Volvo EM90 lämpligt nog bakom gardiner, och skynken i exklusiva miljöer. Precis som koncernsksyskonet Zeekr 009 väntas även Volvo EM90 placera sig i ett segment av lyxigare MPV.

Det råder ingen tvekan om att Volvo EM90 blir stor. Nedan ser vi hela siluetten. Koncernsyskonet Zeekr 009 mäter in på 5209 mm i längd, 2025 mm i bredd och 1848 mm på höjden. EM90 bör ha snarlika dimensioner.

En av teaserbilderna visar en stor och tydligt markerad front, med ett upplyst Volvoemblem. Även ljussignaturen Tors hammare går att ana.

En bild visar hur EM90 tittar fram bakom skynket. Upplevelsen är en MPV där Volvo prioriterat kupéutrymmet. Överhänger fram är nämligen väldigt kort.

Den mest avslöjande bilden, är kanske nedan ”flygbild” från ovan. Det var en av de första bilderna som Volvo släppte i samband med tillkännagivet av EM90.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.