Volvo ska öppna stor teknikhubb med fokus på elbilar i Polen

Nu ska Volvo Cars öppna en ny stor ”teknikhubb” i Krakow, Polen. Här vill Volvo samla talanger som ska utveckla mjukvara till märkets framtida elbilar.

Hubben kommer att spela en viktig roll i Volvos planer att bli ett helelektrisk varumärke till 2030. Mjukvara spelar en allt större roll i framtidens elbilar och för Volvos del vill man utveckla denna själva.

Volvo hoppas kunna öppna det nya kontoret mot slutet av det här året med 120 utvecklare. Till mitten av det här decennier planerar man att anställa ytterligare 500 till 600 personer.

Sedan tidigare har Volvo Cars öppnat motsvarande ”teknikhubbar” i Stockholm och Lund i Sverige, samt i Bangalore i Indien.

– Vår ambition är att locka och rekrytera topptalanger globalt genom att vara närvarande på strategiskt viktiga platser. Vårt nya tekniska nav i Krakow är ett perfekt exempel på ett sådant initiativ, berättar Hanna Fager, HR-chef på Volvo Cars.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.