Volvo ska dela med Geely och Lynk & Co för bättre elbilar

Volvo Concept 40.2
Volvo Concept 40.2

Volvo går som tåget och i veckan presenterades mycket positiva halvårsresultat för Volvo. Ytterligare en nyhet som kom fram var att Volvo köper andelar av systerbolaget Lynk & Co.

Samarbetet är viktigt för Volvos nya satsning på elbilar. Från och med 2019 kommer fem nya modeller släppas under ett par år.

Med det utökade samarbetet ska Volvo och Geely kunna kombinera resurser för de eldrivna plattformarna – och samla all utvecklingen inom ett av bolagen och sedan licensera ut tekniken till de övriga bolagen. Om det är Volvo Cars, Geely Auto eller Lynk & Co som kommer leda utvecklingen är oklart.

– Det här samarbete kommer naturligtvis vara väldigt viktigt för det, framför allt med tanke på att Kina är den största marknaden när det kommer till elbilar, säger Håkan Samuelsson till Expressen/Allt om Bilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.