Volvo ryktas lansera sex elbilar till 2026

Nu ska Volvo Cars vara på gång att ställa om rejält i skiftet till elbilar. Det uppger källor som pratat med nyhetsbyrån Reuters. Enligt uppgifterna planerar Volvo att lansera minst sex nya elbilar fram till 2026.

Den första modellen känner vi delvis redan till. Det handlar om en mindre modell som kanske får namnet Volvo EX30 och har premiär den 15 juni. I Kina kommer man också lansera en lyxig minibuss som bär Volvo-emblemet i år.

Enligt källorna kommer Volvo att lansera totalt tre eldrivna suvar och två sedaner utöver minibussen. Planen är att alla huvudmodellerna ska finnas som elbilar. Det framgår inte av uppgifterna om sedanmodellerna också kommer i sina respektive kombiutföranden.

Volvo har som mål att bara sälja elbilar från 2030 även om man kommer börja tidigare än så på vissa marknader. I Australien kommer Volvo bara sälja elbilar från 2025.

Via Reuters.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.