Volvo om sin första elbil – och resan dit

Från och med nästa år kommer alla nya Volvo var utrustade med en hjälpande elmotor vid sidan av fossilmotorn. Från 2025 kommer hälften av samtliga Volvo vara rena elbilar. Det skriver Volvo i senaste utgåvan av Volvo Magasin.

Det som intresserar oss på Allt om Elbil är så klart Volvos helt eldrivna bilar. Volvo skriver att de arbetat med en elektrifiering i närmre 40 år, men det är först de senaste 20-25 åren som mjukvaruutvecklingen börjat skapa helt nya möjligheter för bilbranschen.

Från denna kunskap har man sedan utvecklat sina modeller av hybrider där en fossilmotor kompletteras av en elmotor. Om man väljer att ladda sin laddhybrid kan man redan idag göra sina dagliga resor med ren el, skriver Volvo.

Volvo som renodlad elbil

Volvos första renodlade elbil kommer under 2019, och sedan kommer man rulla ut en rad elbilar under både märkena Volvo och Polestar.

Polestar får huvudfokus för elektrifieringen, och kommer vara ett elektrifierat globalt prestandavarumärke.

Troligen är det Volvo XC40 som blir den första rena elbil. För Polestar  är det Polestar 2 som blir en första ren elbil och den kommer få en räckvidd på 560 km enligt uppgifter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.