Volvo Lastvagnar blev störst på elektriska lastbilar 2022

Den tunga transportsektorn tar nu i allt högre takt till sig eldrivna lastbilar. Det är något som svenska Volvo Lastvagnar märker av. Företaget har nu sålt fler än 4300 elektriska lastbilar i 38 länder.

2022 växte marknaden för tunga elektriska lastbilar (över 16 ton) i Europa med 200 procent. I Europa blev Volvo Lastvagnar marknadsledande med en andel på 32 procent. I Nordamerika kom nästa hälften av alla registrerade tunga ellastbilar från Volvo.

Även i Sverige är Volvo Lastvagnar framgångsrika med en marknadsandel på 43 procent.

– Vi i är fast beslutna att leda transformationen av elektriska lastbilar och avslutade 2022 som marknadsledare, inte bara i Europa utan även i Nordamerika och andra marknader, vilket är ett bevis på att vi gör just det, säger Roger Alm, VD för Volvo Lastvagnar.

Produktportföljen är bred. Volvo Lastvagnar kan täcka in de flesta typerna av transporter med eldrivna modeller.

– Även om marknaden för eldrivna lastbilar fortfarande är liten är trenden tydlig: många av våra kunder påbörjar nu sitt skifte till ellastbilar. Vi har en roll som katalysator för denna omställning och siktar på att 50 procent av vår globala försäljning av nya lastbilar ska vara elektriska år 2030, tillägger Roger Alm.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.