Volvo Lastvagnar får rekordstor order på eldrivna lastbilar

Volvo Lastvagnar ska leverera 1000 eldrivna lastbilar till Holcim som är världens största leverantör av byggmaterial. Det är lastbilstillverkarens största kommersiella beställning av eldrivna lastbilar någonsin.

De första 130 el-lastbilarna ska levereras under 2023 och 2024. Dessa ska gå till Frankrike, Tyskland, Schweiz och Storbritannien. Hela volymen på 1000 el-lastbilar ska Volvo Lastvagnar leverera löpande fram till 2030.

– Långsiktigt samarbete och ett starkt engagemang för att verkligen göra skillnad är avgörande för att minska CO2-utsläppen. Jag är mycket stolt över det partnerskap vi skapat med Holcim, och de resultat vi uppnår gemensamt, säger Martin Lundstedt , VD och koncernchef Volvo Group i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att samarbeta med Volvo för att minska koldioxidutsläppen i vår europeiska verksamhets med eldrivna transporter, och främja vårt mål att nå 30 procent av nollutsläpp hos tunga lastbilar till 2030, säger Jan Jenisch, styrelseordförande och VD för Holcim.

Genom att ersätta 1 000 befintliga Volvo FH-diesellastbilar med Volvo FH Electric-lastbilar som laddas med grön el kan upp till 50 000 ton CO2-utsläpp sparas varje år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.