Volvo lanserar eldrivna lastbilar med längre räckvidd – tyst och rent i städerna

Volvo FE Electric.

Volvo Lastvagnar introducerar nu nya och mer kraftfulla batterier i sina medeltunga eldrivna lastbilar Volvo FL Electric och Volvo FE Electric. Batterikapaciteten ökar med 42 procent, och ger nu räckvidder på upp till 450 kilometer.

Detta betyder att de eldrivna lastbilarna nu kan genomföra de flesta körningarna som efterfrågas i stadsmiljöer. Allt från frakt- och godstransporter till mer energikrävande uppdrag som sophantering och bygg- och anläggningsarbeten.

Utöver minskade utsläpp, bidrar också de eldrivna lastbilarna till en tystare stadsmiljö. Med den utökade batterikapaciteten blir det nu möjligt för lastbilarna att klara långa skift, utan att behöva ladda om. För Volvo FL Electric blir räckvidden nu 450 kilometer, medan Volvo FE Electric får en räckvidd på 275 kilometer.

Volvo FL Electric.

– Med en räckvidd på upp till 450 km är våra elektriska lastbilar redo att ersätta våra kunders diesellastbilar. Volvo FL och FE Electric producerar minimalt med utsläpp och ljud, vilket gynnar klimatet, förarna och alla som bor och rör sig i städerna, säger Jessica Sandström, global produktchef på Volvo Lastvagnar.

De bättre batterierna gör att färre batterier behöver används för att klara samma uppdrag som idag. För lastbilar som går kortare sträckor blir det möjligt att plocka bort batterier, vilket kan öka nyttolasten med upp till 500 kilo.

– För vissa kunder är det viktigare att få extra lastkapacitet än att maximera räckvidden. Vi jobbar tätt ihop med våra kunder för att de ska kunna välja den bästa lösningen för sina uppdrag, avslutar Jessica Sandström.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.