Volvo fasar ut läder i sina elbilar – och det börjar med Volvo C40

I samband med lanseringen av elbilen Volvo C40 Recharge fasar Volvo ut läderklädseln i sina elbilar. Från 2030 har Volvo som målsättningen att enbart erbjuda helt elektriska bilar – alla läderfria, lyder ett pressmeddelande.

Istället för interiörer i läder kommer Volvo att erbjuda alternativa material tillverkade av biobaserade och återvunna källor. Som exempel nämner man PET-flaskor, biobaserat material från skogar i Sverige och Finland och korkar återvunna från vinindustrin.

Till år 2025 ska 25 procent av materialen i alla nya Volvobilar bestå av återvunnet och biobaserat material. Att införa läderfria interiörer är en del i att ta ta ett steg från de negativa miljöeffekterna som uppfödning av boskap orsakar.

– Att vara en progressiv biltillverkare innebär att vi måste ta itu med alla hållbarhetsområden, inte bara koldioxidutsläpp. Ansvarsfulla inköp är en viktig del av det arbetet, inklusive respekt för djurens välbefinnande. Att vi slutar använda läder i våra elbilar är ett bra nästa steg mot att ta itu med denna fråga, säger Stuart Templar, chef för global hållbarhet på Volvo Cars.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.