Volvo EX90 ska ge ifrån sig naturligt solljus

Volvo EX90 kommer att få en ny unik belysning som ska påminna om naturligt dagsljus. Onaturligt blått och flimrande ljus, är ett minne blott skriver Volvo.

Tekniken kallar Volvo för SunLike och kommer belysa interiören med ett mer naturlig ljus än det som traditionell LED-belysning ger ifrån sig idag. Belysningen ger ifrån sig en svag ljusreflektion och har ett betydligt högre färgindex.

Den nya belysningen kommer vara standard, och inkluderar belysning i innertak, golv, dörrar och bagageutrymmet.

– Utöver att förstärka estetiken i vår nyskapande inredning, ger SunLike även en naturlig komfort till alla som färdas i EX90. Blått ljus motverkas och det faktum att de inte flimrar alls gör att huvudvärk och ansträngda ögon, som man normalt sett associerar med blått ljus och flimmer, kan mildras avsevärt, säger Dan Fidgett, Head of Colour & Materials.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.