Volvo EX30 utsedd till Årets stadsbil 2024

Volvo EX30 var nominerad till Årets bil världen i internationella World Car Awards men fick se sig besegrad av Kia EV9. Men Volvo gick inte lottlösa ur den internationella utmärkelsen. Med EX30 plockade Volvo nämligen hem titeln ”Årets stadsbil världen” – World Urban Car.

– Att vinna det här priset med EX30 är otroligt glädjande och en stark validering av vår ambitiösa elektrifieringsstrategi. Kundernas respons på EX30 har överträffat våra förväntningar, och det har visat sig vara en perfekt bil för dagens marknad när ett växande antal bilköpare byter till helt elektriska bilar, säger Jim Rowan, VD på Volvo Cars.

EX30 har sedan den presenterades förra året vunnit en rad priser. Bland annat The Sun Car of the Year, Small SUV/Crossover of the Year från Sunday Times och Eco Warrior of the Year från Top Gear magazine.

– Jag är övertygad om att EX30 kommer att bidra starkt till vår tillväxt i år och framöver, summerar Jim Rowanl

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.