Volvo EX30 får upp till 480 km i räckvidd

Om två veckor har Volvo EX30 premiär. Inför ett pressuppbåd avslöjar nu Volvos hållbarhetschef Anders Nyth ett par detaljer om batteristorlek och räckvidden på stadssuven.

– Från lansering kommer vi att erbjuda den med två batterivarianter. Ett mindre 51kWh LFP-batteri och så har vi NMC- eller NCM-varianten som är ett 69 kWh-batteri, citeras Anders Nyth med i brittiska Autocar.

Volvo EX30 kommer både som bakhjulsdriven modell och som ett alternativ med fyrhjulsdrift.

– Den bakhjulsdrivna i kombination med (det större) NCM-batteriet blir typ en långdistansversion, tillägger sedan Anders.

Volvo EX30 ska erbjuda upp till 480 kilometer i räckvidd på en laddning. Det lär då vara en bakhjulsdriven version med ett batteri på 69 kWh som får den räckvidden. De officiella specifikationerna kommer Volvo dock först att bekräfta i samband med lanseringen den 7 juni.

Tidigare idag berättade Volvo om tonvikten på hållbarhet i produktionen av Volvo EX30. EX30 kommer bli den Volvobil med det lägsta CO2-avtrycket någonsin.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.